Menu
Your Cart

Bioaktivni oblik folne kiseline 5-MTHF

G&G Vitamins - Bioaktivni oblik folne kiseline 5-MTHF, 120 kapsula

Bioaktivni oblik folne kiseline 5-MTHF

Sadržaj: 120 kapsula
13,90€
Bez poreza: 12,69€

G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Bioaktivni oblik folne kiseline 5-MTHF sadrži aktivni oblik metil folat koji tijelo može neposredno upotrijebiti i za njega mu nisu potrebne pretvorbe.

Folna kiselina kao aktivni oblik L-5-metiltetrahidrofolat, ili kraće L-5-MTHF, nadopunjuje prehranu stabilnim oblikom folata, koji ima visoku biološku dostupnost.

Što je folna kiselina odnosno folat?

Folna kiselina je sintetički oblik vitamina B9 koji ne postoji u prirodi. Većina folne kiseline u probavnom sustavu ne prelazi u aktivni oblik 5-MTHF.

Istraživanja također pokazuju da kod velikog dijela populacije postoji kvar gena (MTHFR) za proizvodnju enzima koji omogućuje pretvorbu folne kiseline u aktivni biološki oblik, pa se zato preporučuje uporaba folata L-5-MTHF.

Folat L-5-MTHF prirodni je biološki oblik vitamina B9 koji tijelo može neposredno upotrijebiti. Budući da se za oba oblika upotrebljava naziv „folna kiselina“, uvijek odaberite aktivni oblik „folat“.

Kako djeluje folna kiselina?

Folna kiselina ima važnu ulogu u različitim životnim razdobljima. Tijelo ne može proizvesti folnu kiselinu pa zato moramo osigurati njen dovoljan unos kako ne bi došlo do pomanjkanja.

Uzimanje dodataka s folnom kiselinom povisuje razinu folata u trudnicama. Niska razina folata u trudnicama rizični je faktor za oštećenje neuralne cijevi (spine bifide) kod ploda u razvoju. Koristan učinak postiže se dodatnim dnevnim unosom 400 µg folne kiseline najmanje jedan mesec prije i do tri mjeseca nakon začeća.

Folat je bioaktivni oblik folne kiseline:

  • doprinosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće,
  • doprinosi sintezi aminokiselina,
  • doprinosi nastajanju krvi,
  • doprinosi metabolizmu homocisteina,
  • doprinosi normalnim psihološkim funkcijama,
  • doprinosi radu imunosnog sustava,
  • doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti,
  • ima ulogu u diobi stanica.

Bez pomoćnih tvari - čista folna kiselina

Bioaktivni oblik folne kiseline 5-MTHFu obliku je biljnih celuloznih kapsula. Za razliku od tableta, kapsule omogućuju punjenje bez uporabe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari pri probavi.Prikladno za vegane i vegetarijance, certificirano za košer standard.

Proizvođač: G&G Food Supplies, UK