Menu
Your Cart

Holin i Inozitol 250/250 mg

G&G Vitamins - Holin i Inozitol 250/250 mg, 120 kapsula

Holin i Inozitol 250/250 mg

Sadržaj: 120 kapsula
23,90€
Bez poreza: 21,83€

G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Holin i Inozitol sadrži mješavinu dviju važnih hranjivih tvari sa sinergijskim učinkom, holin i inozitol, u idealnom omjeru 1:1 te u kristalnom obliku.

Što je holin?
Holin spada u vodotopive esencijalne makronutrijente koji su važni za normalan rad brojnih tjelesnih funkcija. Često se dodaje i skupini B vitamina. Tijelo može samo sintetizirati holin, međutim ne u dovoljnim količinama, te je zato potrebno paziti na dovoljan unos.
Holin kao bitartrat slovi za biološki najdostupniji oblik, koji tijelo lako apsorbira.

Što je inozitol?

Kao i holin, inozitol spada u vodotopive esencijalne makronutrijente te ga često svrstavaju u skupinu B vitamina. Inozitol ima važnu ulogu u oblikovanju strukture različitih tjelesnih masti i podržava brojne signalne procese u tijelu.
Najčešći i preporučljivi oblik inozitola je mio-inozitol, koji je osnovna komponenta staničnih membrana. U visokim koncentracijama nalazi se prvenstveno u mozgu i živcima.

Koristi Holina in Inozitola

  • Holin doprinosi metabolizmu homocisteina
  • Holin doprinosi očuvanju normalnog rada jetre
  • Holin ima ulogu u metabolizmu masti

Homocistein je aminokiselina koja je prisutna u tijelu svake osobe, a povišena razina homocisteina može biti rizični faktor za zdravstvene probleme.

Masti uvrštavamo u veliku skupinu spojeva koje zovemo lipidima. Masti imaju velik utjecaj na naše zdravlje te stoga moramo paziti na njihov dnevni vnos.

Bez pomoćnih tvari  - čisti Holin i Inozitol

Holin i Inozitol su u obliku holin bitartrata i mio-inozitola i u obliku su biljnih celuloznih kapsula. Za razliku od tableta, kapsule omogućuju punjenje bez uporabe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari pri probavi.Prikladno za vegane i vegetarijance, certificirano za košer standard.

Proizvođač: G&G Food Supplies, UK