Menu
Your Cart

Holin i Inozitol 250/250 mg, 120 kapsula

G&G Vitamins - Holin i Inozitol 250/250 mg, 120 kapsula

Holin i Inozitol 250/250 mg, 120 kapsula

Sadržaj: 120 kapsula
180,07 KN
Bez poreza: 164,45 KN

G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Holin i Inozitol sadrži mješavinu dviju važnih hranjivih tvari sa sinergijskim učinkom, holin i inozitol, u idealnom omjeru 1:1 te u kristalnom obliku.

Što je holin?
Holin spada u vodotopive esencijalne makronutrijente koji su važni za normalan rad brojnih tjelesnih funkcija. Često se dodaje i skupini B vitamina. Tijelo može samo sintetizirati holin, međutim ne u dovoljnim količinama, te je zato potrebno paziti na dovoljan unos.
Holin kao bitartrat slovi za biološki najdostupniji oblik, koji tijelo lako apsorbira.

Što je inozitol?

Kao i holin, inozitol spada u vodotopive esencijalne makronutrijente te ga često svrstavaju u skupinu B vitamina. Inozitol ima važnu ulogu u oblikovanju strukture različitih tjelesnih masti i podržava brojne signalne procese u tijelu.
Najčešći i preporučljivi oblik inozitola je mio-inozitol, koji je osnovna komponenta staničnih membrana. U visokim koncentracijama nalazi se prvenstveno u mozgu i živcima.

Koristi Holina in Inozitola

  • Holin doprinosi metabolizmu homocisteina
  • Holin doprinosi očuvanju normalnog rada jetre
  • Holin ima ulogu u metabolizmu masti

Homocistein je aminokiselina koja je prisutna u tijelu svake osobe, a povišena razina homocisteina može biti rizični faktor za zdravstvene probleme.

Masti uvrštavamo u veliku skupinu spojeva koje zovemo lipidima. Masti imaju velik utjecaj na naše zdravlje te stoga moramo paziti na njihov dnevni vnos.

Bez pomoćnih tvari  - čisti Holin i Inozitol

Holin i Inozitol su u obliku holin bitartrata i mio-inozitola i u obliku su biljnih celuloznih kapsula. Za razliku od tableta, kapsule omogućuju punjenje bez uporabe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari pri probavi.


Prosječni sadržaj 1 kapsulePDV%
Holin (bitartrat)250 mg
Inozitol (mio-inozitol)250 mg
Biljna kapsula (HPMC)120 mg
PDV - preporučeni dnevni unos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Ne sadrži: gluten, pšenicu, dodani šećer, umjetne konzervanse, punjenja i bojila.Prikladno za vegane i vegetarijance, certificirano za košer standard.

Upute za upotrebu: 1-2 kapsul na dan.

Upozorenja: preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu.

Način pohrane: proizvod čuvajte u hladnom i suhom prostoru. Čuvajte dalje od djece!

Upotrebljivo najmanje do datuma otisnutog na etiketi ambalaže.

Sadržaj: 120 kapsula (za 120 dana po 1 kapsulu dnevno).

Proizvođač: G&G Food Supplies, UK