Menu
Your Cart

Prirodni astaksantin 4 mg, 30 kapsula

G&G Vitamins - Prirodni astaksantin 4 mg, 30 kapsula

Prirodni astaksantin 4 mg, 30 kapsula

Sadržaj: 30 kapsula
195,14 KN
Bez poreza: 178,21 KN

G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Prirodni astaksantin dobiven je iz mikroalgi. Dodano ekstra djevičansko maslinovo ulje omogućuje njegovu optimalnu apsorpciju te održava biološku raspoloživost.

Astaksantin (astaxanthin) spada u skupinu karotenoida, kojoj pripada i beta-karoten. Astaksantin je poznat i kao „kralj karotenoida“, a dobiva se iz mikroalge Haematococcus pluvialis.

Alge stvaraju spoj astaksantin kako bi se zaštitile od stresnih čimbenika okoliša. Ljeti, kada bare počnu presušivati, astaksantin mikroalgama pomaže očuvati njihov genetski kod, što im omogućuje ponovni rast i tijekom višegodišnjih sušnih razdoblja.

Vodeći proizvođač najkvalitetnijeg astaksantina AstaPure® razvio je vlastiti, višemjesečni postupak uzgoja koji oponaša prirodno nakupljanje astaksantina. Uzgoj počinje takozvanom „zelenom fazom“ koja osigurava da alge uživaju optimalne uvjete za bujan rast, a kasnije se alge premještaju u jedinstveni fotobioreaktor u kojem se potiče rast algi.

Pod jakim suncem doline Arave, srca moćne pustinje Negev, alge se u potpunosti razviju, nakon čega nastupa „crvena faza“ u kojoj su alge izložene stresnim uvjetima, što ih natjera da počnu stvarati tvrdu zaštitnu ljušturu i proizvoditi spoj astaksantin.

Bez pomoćnih tvari

Prirodni astaksantin u obliku je biljnih celuloznih kapsula. Za razliku od tableta, kapsule omogućuju punjenje bez uporabe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari pri probavi.

Prosječni sadržaj 1 kapsulePDV%
Ekstra djevičansko maslinovo ulje236 mg
Mekana kapsula
(Glicerol, modificiran škrob, karagenan,
brezvodni natrijev karbonat)
145 mg
Prirodni vitamin E 22 iu
(d-alpha-tocopherol)
15 mg125
Astaksantin AstaPure®
(Iz mikroalga Haematococcus pluvialis)
4 mg
PDV - preporučeni dnevni unos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Ne sadrži: gluten, pšenicu, dodani šećer, umjetne konzervanse, punjenja i bojila.


Prikladno za vegane i vegetarijance, certificirano za košer standard.

Upute za upotrebu: 1 kapsula na dan. Preporučuje se uz jelo.

Upozorenja: preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu.

Način pohrane: proizvod čuvajte u hladnom i suhom prostoru. Čuvajte dalje od djece!

Upotrebljivo najmanje do datuma otisnutog na etiketi ambalaže.

Sadržaj: 30 kapsula

Proizvođač: G&G Food Supplies, UK