Menu
Your Cart

Prirodni astaksantin 4 mg

G&G Vitamins - Prirodni astaksantin 4 mg, 30 kapsula

Prirodni astaksantin 4 mg

Sadržaj: 30 kapsula
25,90€
Bez poreza: 23,65€

G&G Vitamins visokokvalitetni dodatak prehrani Prirodni astaksantin dobiven je iz mikroalgi. Dodano ekstra djevičansko maslinovo ulje omogućuje njegovu optimalnu apsorpciju te održava biološku raspoloživost.

Astaksantin (astaxanthin) spada u skupinu karotenoida, kojoj pripada i beta-karoten. Astaksantin je poznat i kao „kralj karotenoida“, a dobiva se iz mikroalge Haematococcus pluvialis.

Alge stvaraju spoj astaksantin kako bi se zaštitile od stresnih čimbenika okoliša. Ljeti, kada bare počnu presušivati, astaksantin mikroalgama pomaže očuvati njihov genetski kod, što im omogućuje ponovni rast i tijekom višegodišnjih sušnih razdoblja.

Vodeći proizvođač najkvalitetnijeg astaksantina AstaPure® razvio je vlastiti, višemjesečni postupak uzgoja koji oponaša prirodno nakupljanje astaksantina. Uzgoj počinje takozvanom „zelenom fazom“ koja osigurava da alge uživaju optimalne uvjete za bujan rast, a kasnije se alge premještaju u jedinstveni fotobioreaktor u kojem se potiče rast algi.

Pod jakim suncem doline Arave, srca moćne pustinje Negev, alge se u potpunosti razviju, nakon čega nastupa „crvena faza“ u kojoj su alge izložene stresnim uvjetima, što ih natjera da počnu stvarati tvrdu zaštitnu ljušturu i proizvoditi spoj astaksantin.

Bez pomoćnih tvari

Prirodni astaksantin u obliku je biljnih celuloznih kapsula. Za razliku od tableta, kapsule omogućuju punjenje bez uporabe dodatnih pomoćnih tvari. Kapsule su posebno osmišljene za prirodnu razgradnju, lako su probavljive i omogućuju bolju apsorpciju hranjivih tvari pri probavi.Prikladno za vegane i vegetarijance, certificirano za košer standard.


Proizvođač: G&G Food Supplies, UK